• Riaditeľské voľno

          • Dňa 27.4.2023 bude pre 1.-3.ročník riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov.

            Žiaci 4.ročníka majú prax vo firmách.

             

          • Nový rozvrh od 17.04.2023

          • Od 17.04.2023 sa bude vyučovať podľa nového rozvrhu, ktorý nájdete už teraz na stránke školy aj v aplikácii Edupage. Na zobrazenie nového rozvrhu je potrebné vybrať si rozvrh platný od 17.04.2023. Prosíme všetkých žiakov, aby boli pozorní a od budúceho týždňa prišli do školy podľa nového rozvrhu.

             

          • Veľkonočné sviatky

          • Milostiplné a požehnané Veľkonočné sviatky, nádej z Kristovho víťazstva, vďačnosť a lásku voči Spasiteľovi, hojnosť zdravia a síl, prajeme žiakom, ich rodinám, pedagógom, pracovníkom školy a všetkým priateľom školy.

          • Veľkonočná svätá spoveď

          • Veľkonočná Svätá spoveď v školskej kaplnke

            3. - 4. apríla 2023 / pondelok - utorok

            od 8.30 hod. - 11.30 hod.

            Pôstne obdobie nás pozýva duchovne sa pripraviť na oslavy Kristovho vykupiteľského diela. Súčasťou tejto prípravy je i zmierenie sa s Bohom vo svätej spovedi. Človek sa ňou obracia k Bohu, vyznáva svoje hriechy a ľutuje ich. Sviatosť pokánia, nazývaná aj svätá spoveď alebo sviatosť zmierenia, odpustenia, obrátenia, patrí medzi uzdravujúce sviatosti, je prostriedkom k tomu, aby človeku boli odpustené hriechy, mal jasno vo svedomí a pokoj v duši.

          • Zbierka HODINA DEŤOM

          •    Vo štvrtok 21.3.2023 zaplavili celé Slovensko žlté pokladničky s maskotom Hugom.

               Je to celoročná verejná zbierka, ktorá už 23 rokov nepretržite podporuje projekty zamerané na pomoc deťom, mladým ľuďom a rodinám v ohrození a v rôznych krízových situáciách.

               Za pomoci našich dobrovoľníkov, žiakov II. GDMPS a III. GDMPS triedy sme vyzbierali veľmi peknú finančnú čiastku. Najviac peňazí v pokladničke mali žiačky z II. GDMPS triedy, potom ostatní žiaci z ich triedy a na poslednom mieste žiaci z III. GDMPS triedy. Ďakujeme za ich radostné nasadenie pomôcť aj takýmto spôsobom tým, ktorí takúto pomoc potrebujú.

          • Výberové konanie na obsadenie miesta riaditeľa CSOŠE P. G. Frassatiho v Bratislave

          •  

            Rímskokatolícka cirkev, Bratislavská arcidiecéza, ako zriaďovateľ Cirkevnej strednej odbornej školy elektrotechnickej P. G. Frassatiho, Vazovova 12, Bratislava, podľa zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov vyhlasuje výberové konanie na obsadenie miesta riaditeľa Cirkevnej strednej odbornej školy elektrotechnickej P. G. Frassatiho, Vazovova 12, Bratislava, s predpokladaným nástupom od 1. augusta 2023.Prihlášku s požadovanými dokladmi zasielajte do 16. apríla 2023. Všetky potrebné informácie sú uvedené v prílohe.

          • Riaditeľské voľno

          • Z dôvodu konania sa maturitných skúšok v dňoch 14.3. a 15.3.2023 budú mať žiaci I.GDME, I.GDMPS, II.GDME, II.GDMPS a III.GDME riaditeľské voľno.

            Žiaci III.GDMPS triedy budú mať riadne prax vo firme a riaditeľské voľno len v deň, ktorý by mali vyučovanie v škole. (T.j. sk. MPS 1 - 14.3.2023, sk. MPS 2 a GDM 3 - 15.3.2023).

             

          • Popolcová streda

          • Pôstne obdobie je prípravným, štyridsaťdňovým obdobím, na slávenie Veľkonočného tajomstva. V Rímskokatolíckej cirkvi sa pôstna príprava na Veľkú noc začína Popolcovou stredou, dňom prísneho pôstu a zdržiavania sa mäsitého pokrmu. Vstupujeme do obdobia, ktoré môže byť pre nás veľmi požehnaným časom, dobrou prípravou na slávenie dôležitých udalostí Veľkej noci.

            Tri veci podopierajú vieru, prehlbujú nábožnosť a udržujú čnosť: modlitba, pôst a milosrdenstvo. O čo modlitba prosí, to pôst dosahuje a milosrdenstvo dostáva. Modlitba, milosrdenstvo a pôst: tieto tri veci sú jedno a navzájom si dávajú život. (sv. Peter Chryzológ, biskup)

          • Sviatosť Eucharistie, prvé sv. prijímanie

          • Dňa 16. februára, v kostole Blumentál, po náležitej príprave pod vedením duchovného otca našej školy vdp. Ivana Slepčana, po prvý krát prijal sväté prijímanie náš študent I. GDMPS triedy Simon Dugovič.

            Počas tejto slávnosti pokrstený obnovuje svoje krstné sľuby, zrieka sa hriechu, pokušení a Zlého, vyznáva vieru v Trojjediného Boha, Cirkev a večný život, a prejaví túžbu nasledovať Ježiša Krista. Na znak toho pristupuje ku sviatosti zmierenia, a plne sa zúčastňuje na svätej omši. To znamená po prvý krát prijíma  sväté prijímanie, čiže Eucharistiu.

            Simonovi prajeme, aby Eucharistia bola v jeho živote vždy posilou pre duchovný rast a mal vedomie, že sa môže vždy spoliehať na Pána Ježiša, ktorý ho bude v Eucharistii sprevádzať po celý život.

          • Exkurzia v Dóme sv. Martina

          • Začiatkom februára pedagógovia a študenti našej školy s radosťou prijali pozvanie duchovného správcu Katedrály – Dómu sv. Martina, otca Petra Slepčana, navštíviť a viac spoznať túto historickú pokladnicu Cirkvi.

            Katedrála – Dóm svätého Martina je najväčším a najvýznamnejším chrámom Bratislavy, výnimočná gotická dominanta nášho hlavného mesta. Takmer tristo rokov v ňom korunovali uhorských panovníkov vrátane Márie Terézie a dodnes sa tu každoročne konajú Korunovačné slávnosti.

            Otec Peter sa nám venoval slovom – odborným výkladom a sprevádzaním celou katedrálou. Sprostredkoval nám aj stretnutie s mladým organistom Mgr. art. Danielom Gabčom, ktorý okrem odborného výkladu o organe v nás zanechal umelecký zážitok z vypočutia chrámovej hudby na tomto hudobnom nástroji.

            Toto pozvanie, ktoré sme prijali aj v rámci aktivít podporujúcich medzipredmetové vzťahy – Katolícke náboženstvo, Slovenský jazyk a Dejepis, nás duchovne obohatilo. Duchovnému správcovi Katedrály – Dómu sv. Martina, otcovi Petrovi, vyjadrujeme vďaku za túto možnosť návštevy.

          • Požehnané a pokojné Vianočné sviatky

          • Prajeme všetkým našim žiakom a ich rodinám, všetkým našim priateľom a ľuďom dobrej vôle, požehnané a pokojné Vianočné sviatky. Nech sám Ježiš svetlom svojho narodenia prežaruje všednosť Vašich domovov a všednosť Vašich dní, nech zaseje vo Vašich srdciach lásku a múdrosť, aby ste všade prinášali pokoj a radosť. Nech každý okamih Vášho života vnímate ako dar, a tak sa stanete darom pre druhých. Prajme si navzájom a vyprosujme, aby nás počas nového roka sprevádzalo pevné zdravie a Božie požehnanie.

          • Deň otvorených dverí na VŠVU

          • Žiaci prvého a druhého ročníka odboru počítačovej grafiky sa 16.12.2022 zúčastnili DOD (Zimný prieskum) na VŠVU, kde boli otvorené niektoré ateliéry a vystavené práce študentov za posledný semester. Žiaci mali možnosť vidieť niekoľko ateliérov fotografie, ateliér počítačovej grafiky, animačnej tvorby, tvorba dizajnu kníh a obálok a tvorba reklamných materiálov ako skutočné zákazky od rôznych firiem. Nakoniec dostali žiaci informácie o prijímacích skúškach, portfóliu, ktoré by museli odovzdať ako prihlášku a o potrebe konzultácií aspoň rok pred podaním prihlášky.

          • Mikuláš na našej škole

          • Svätý Mikuláš dnes navštívil aj našu školu, porozprával študentom o sebe, rozdal sladkosti a pripomenul im, aby aj oni nezabúdali byť štedrí k iným.