• Opravné skúšky za školský rok 2023/2024

          • SJL - 27.8.2024 o 8:00 hod v učebni U8 na Vazovovej 12

            ANJ - 28.8.2024 o 8:00 hod v učebni U8 na Vazovovej 12

            PCI, OVY - 27.8.2024 o 8:00 hod v učebni OU11 na Radlinského 28

            SSK, FIG - 28.8.2024 o 8:00 hod v učebni OU10 na Radlinského 28

             

          • Krásne a požehnané leto

          • Všetkým našim žiakom a ich rodinkám prajeme príjemné prežitie letných prázdnin, dostatočný oddych, načerpanie nových duchovných a telesných síl. Zároveň ďakujeme všetkým rodičom, ktorí nám vyslovili slová vďaky a priania cez EduPage alebo iným spôsobom.

          • Svätá Omša - Te Deum

          • 28. júna 2024 sa konala v kostole Blumentál slávnostná Svätá Omša ako poďakovanie Pánu Bohu za uplynulý školský rok. Ďakovali sme aj nášmu duchovnému otcovi Mgr. Ivanovi Slepčanovi a dôstojnému pánu farárovi Mgr. Jánovi Hudecovi, ktorí nás aj v tomto školskom roku duchovne sprevádzali.

          • Triedny výlet - I.GDME a II.GDMPS

          • Na konci školského roka sa triedy I.GDME a II.GDMPS zúčastnili triedneho výletu. Strávili štyri slnečné dni vo Vysokých Tatrách. Prvý deň sme absolvovali turistiku zo Štrbského plesa na Vodopád Skok. Druhý deň sme mali vychádzku na Hrebienok, Rainerovu chatu a späť do Starého Smokovca. Veríme, že sa triedny výlet žiakom páčil, a tak ako nám pedagógom PaedDr. Jozef Géczy, Mgr. Ľubica Londarevová a Ing. Lukáš Žido, MBA, a prežili krásny čas a odniesli si krásne zážitky.

          • Odovzdávanie maturitných vysvedčení a výučných listov - 29. mája 2024

          • Tohtoroční úspešní maturanti sa s nami rozlúčili v kostole Blumentál za prítomnosti vedenia školy, všetkých pedagógov, duchovného otca školy, ostatných študentov, rodičov a známych. Slávnostnú ďakovnú svätú omšu celebroval náš duchovný otec školy, Mgr. Ivan Slepčan. V homílii sa s maturantmi rozlúčil duchovným slovom a prianím Božieho požehnania pre ich ďalšie kroky života.
            Po svätej omši bolo slávnostné odovzdávanie maturitných vysvedčení a osvedčení. Za úspešné štúdium, za športovú, matematickú a grafickú reprezentáciu školy, za činnosti v prospech školy nad rámec svojich povinností viacerí absolventi získali darčekové poukážky a vecné darčeky. V mene pedagógov a žiakov vám, milí absolventi, aj touto cestou srdečne blahoželáme k úspešnému ukončeniu štúdia na našej škole a prajeme do ďalších krokov života všetko dobré.

          • Zážitková exkurzia Schloss Hof - 24.mája 2024

          • Pre žiakov prvého ročníka sme si v rámci náhradného programu počas maturitných skúšok pripravili zážitkovú exkurziu na zámok Schloss Hof. Žiaci absolvovali prehliadku zámku spojenú s programom „Na tajnej cestičke.“ Obohatili si svoje doterajšie poznatky z umenia baroka a klasicizmu. Prechádzali sa po chodbách, ktorými kráčala aj Mária Terézia. Zároveň sa dostali aj na miesta, ktoré nie sú sprístupnené pre bežných návštevníkov. Preskúmali tajné chodby pre služobníctvo, nereštaurované miestnosti aj podzemné pivničné miestnosti, ktoré sú najstaršími časťami zámku.

            Zámocký areál tvoria jazdiarne, statok so zvieratami a bývalými cechovými dielňami, oranžérie, niekoľko menších záhrad a najmä veľká baroková záhrada tvorená siedmimi terasami, v ktorej sme mohli vidieť farebné a pravidelné záhony kvetov, okrasné dreviny i zaujímavé bludiská.

          • Kurz ochrana života a zdravia - 20. a 22. mája 2024

          • Študenti tretích ročníkov navštívili Hasičský a záchranný útvar hlavného mesta Bratislavy, kde sa v rámci Kurzu ochrany a zdravia zoznámili s ukážkami ich práce a techniky.

            Slovenský Červený kríž, Územný spolok Bratislava – mesto ponúkol študentom prednášku spojenú s praktickými ukážkami poskytnutia prvej pomoci v život ohrozujúcich situáciách.

          • Medzitriedny turnaj v stolnom tenise 1. ročník - 31. mája 2024

          • Na pôde našej školy prihlásení študenti dňa 31.5.2024 odohrali medzitriedny turnaj v stolnom tenise. Najlepšie sa darilo nasledovnej trojici:

            1.miesto Šimon Šalgovič  III.GDMPS, 2.miesto Simon Dugovič  II.GDMPS, 3.miesto Dominik Bevilaqua I. GDME 

            Víťazom GRATULUJEME !

          • Pohyb a pobyt v prírode - 24. mája 2024

          • Príroda je krásna, ale veľmi zraniteľná, bez nej nemôžeme žiť a podľa toho by sme sa k nej mali aj správať. V duchu týchto slov študenti spolu s učiteľmi prežili záver týždňa náhradného programu v čase maturít. Zvolili sme si na toto zážitkové dopoludnie obľúbený rekreačný areál Pod Horárňou v Krasňanoch. Tento pobyt v prírode sme prežili v duchu športu, opekačky, rozhovorov a dobrej nálady. Zároveň, v rámci environmentálnej výchovy, sa naši študenti s pedagógmi zapojili do akcie Pure Nature Day. Organizátori tejto akcie všetkým, ktorí sa zapojili poslali CERTIFIKÁT a napísali: „ Aj tento rok sme pomohli prírode tým, že sme sa spoločne snažili zbaviť ju odpadkov, ktoré sa v nej nachádzajú vinou ľudí. Na základe tohoto projektu sme vytvorili veľa skupín Vás (ľudí) z celého Slovenska a tak sme mohli počas niekoľkých dní urobiť veľký kus práce. Malo to naozaj zmysel...čísla hovoria sami za seba :) Opäť sa zapojili aj rôzne slovenské školy so svojimi žiakmi, čo je skvelé.Chceme Vám všetkým veľmi poďakovať a veríme, že pri najbližšom PURE NATURE DAY sa znova pridáte a bude nás opäť o niečo viac. Naša príroda si to zaslúži.“

            Veríme, že si naši študenti aj touto aktivitou zvýšili svoje ekologické povedomie a potvrdili, že im leží na srdci čistota našej prírody a stav životného prostredia.

          • Topografia a orientácia v prírode - 21. mája 2024

          • Žiaci prvých ročníkov sa dozvedeli zaujímavosti o Medickej záhrade a návodoch k tomu ako sa orientovať v prírode pomocou mapy a buzoly. Aby si tieto vedomosti aj overili, dostali do ruky mapu s matematickými a informatickými hádankami, podľa ktorej mali nájsť 5 pečiatok ukrytých v Medickej záhrade. Pri hľadaní si mohli pomáhať telefónom, mapou a buzolou. Boli rozdelení do 5 tímov a najrýchlejší tím dostal sladkú odmenu.

          • Medzitriedny futbalový turnaj 23. mája 2024

          • Na futbalovom ihrisku Kuchajda žiaci našej školy odohrali medzitriedny futbalový turnaj a ponúkame umiestnenie:

            1.miesto: II.GDMPS, 2.miesto: III.GDME, 3.miesto: I.GDME.

            GRATULUJEME !

            Žiaci „nehráči“ vzorne vyzbierali nečistoty z trávnikov na Kuchajde, ktoré zanechali jej nezodpovední návštevníci. My sme si aj v tento deň odniesli, zo športu a príjemne prežitého dopoludnia, dobrý pocit.

          • Návšteva Komunity Cenacolo - 21. mája 2024

          • Komunitu Cenacolo v Kráľovej pri Senci navštevujú každý rok druhé ročníky našej školy. Pri vstupe do objektu tejto komunity nás vítali, a celou „exkurziou“ sprevádzali, jej dvaja členovia. Informovali nás nielen o histórii a živote komunity, ale predovšetkým sa s nami podelili o svoje svedectvá, o životnej ceste so závislosťou a rozhodnutím zmeniť svoj život. Sprevádzal nás aj náš duchovný otec školy – otec Ivan Slepčan, ktorý svätú omšu v kaplnke Cenacola obetoval za ich členov a za našu školu.

          • SNM - Prehliadka Prírodovedného múzea dňa 21. a 22. mája 2024

          • Príroda bola pre človeka od nepamäti zdrojom nápadov, inšpirácií a bádania. O tom, aká je príroda úžasná, tajomná a nádherná sme sa mohli so študentmi presvedčiť v Prírodovednom múzeu v Bratislave. Zameriava sa na výskum, dokumentáciu a prezentáciu rozmanitosti živej a neživej prírody, najmä na území Slovenska. Svojimi zbierkami (cca 2,5 milióna zbierkových predmetov) sa zaraďuje medzi významné európske prírodovedné múzeá. Verejnosti sprístupňuje mineralogické zbierky zo slovenských a svetových lokalít, prostredníctvom skamenelín približuje geologickú minulosť Zeme. Je ústredným metodickým pracoviskom s celoslovenskou pôsobnosťou.

          • História bratislavských mostov cez Dunaj - 20. mája 2024

          • Žiaci prvých a druhých ročníkov sa dozvedeli viac o história bratislavských mostov cez Dunaj od profesora Ing. Štefana Blažeka, ktorý je potomkom stavebného inžiniera, ktorý ako vojak staval za veľmi ťažkých podmienok Starý most.

            Naše hlavné mesto má šesť mostov, ktorými sa môžete dostať na druhú stranu Dunaja. Paradoxne najmladším z nich je takzvaný Starý most. Všetky sú využívané cestnou dopravou, okrem Starého mosta, ktorý je po rekonštrukcii využívaný električkovou dopravou. Každý z bratislavských mostov má svoju jedinečnú polohu, ich výstavba je poznačená špecifikami doby, v ktorej vznikli. Vo vzájomnom porovnávaní každý z nich predstavuje iný architektonický a konštrukčný princíp.

          • Oznam

          • Druhé kolo prijímacích skúšok na rok 2024/2025 sa na našej škole nebude konať. Škola má plný stav.

             

            Prestup do vyšších ročníkov školy nie je možný, triedy sú plne obsadené.

          • Silná ruka - školské kolo v pretláčaní rukou

          • Dňa 16.05.2024 sa v našej posilňovni uskutočnilo školské kolo v pretláčaní rukou - Silná ruka. Zúčastnili sa ho žiaci všetkých ročníkov a zmerali si medzi sebou sily v troch hmotnostných kategóriách. Poradie bolo nasledovné:

            Kategória do 75 kg: 1. Kolot Timofii - I.GDMPS, 2. Heletei Rostyslav - I.GDMPS, 3. Bilčík Dominik - II.GDMPS

            Kategória od 75 kg do 90 kg: 1. Goridkov Juraj - I.GDME, 2. Benčič Patrik - II.GDMPS, 3. Šafránek Filip - II.GDMPS

            Kategória nad 90 kg: 1. Kolárik Marcel - II.GDME, 2. Baráni Bruno - III.GDMPS, 3. Halas Adam - II.GDME, 4. Schneider Samuel - II.GDME

            Víťazom gratulujeme!