• ISIC karty pre nových žiakov školy

          • Oznamujeme žiakom (budúci prváci a prestupujúci žiaci), ktorí odovzdali žiadosť o ISIC kartu a uhradili poplatok, že si môžu prísť vyzdvihnúť vyhotovenú kartu v nasledujúcich termínoch:

            30.8.2023 - 31.8.2023  v čase 8:00 - 12:00 hod na sekretariát školy Vazovova 12. ( Vstup do školy cez vchod Vazovova 10. )

            Informácie o tom, čo je potrebné s kartou spraviť, aby ju bolo možné používať u dopravcov (SAD, MHD, ŽSR) nájdete na stránke: https://isic.sk/mam-novy-preukaz-isic-euro/

             

          • Opravné skúšky za šk. rok 2022/2023

          • Opravné skúšky sa budú konať v nasledujúcich termínoch:

            OVY - odbor MPS - 24.8.2023, 8:00, OU5 - Radlinského 28

            OVY - odbor GDM - 24.8.2023, 10:00, OU9 - Radlinského 28

            EPU - 24.8.2023, 8:00, OU10 - Radlinského 28

            SJL - 24.8.2023, 9:00, U7 - Vazovova 12

            ANJ - 25.8.2023, 8:00, U7 - Vazovova 12

            MAT - 25.8.2023, 8:00, U8 - Vazovova 12

            MAT - pre II.GDMPS - 30.8.2023, 9:00, U8 - Vazovova 12

             

          • Krásne a požehnané leto

          • Všetkým našim žiakom a ich rodinkám prajeme príjemné strávenie letných prázdnin, dostatočný oddych, načerpanie nových síl a pekné zážitky.

          • Prijatie iniciačných sviatostí

          • Dňa 1. júla 2023 prijala naša študentka III.GDMPS triedy Viktória Mrenová iniciačné sviatosti – sviatosť Krstu, sviatosť Eucharistie a sviatosť Birmovania. Pre život veriaceho človeka je to veľká udalosť a predovšetkým veľký dar od Pána Boha. Viktória pri tejto príležitosti dostala okrem duchovnej literatúry srdiečko s ružičkami, ktoré symbolizujú tieto tri sviatosti a krížik, ktorý je symbolom kresťanstva. Prajeme jej do ďalších dni života - Božiu múdrosť, Kristovu lásku a silu Ducha Svätého.

          • Sv. omša - Sviatok sv. Petra a Pavla, Te Deum

          • ​​​​​​​29. júna 2023 sa konala v kostole Blumentál slávnostná svätá omša na poďakovanie za uplynulý školský rok. Učitelia a žiaci chceli poďakovať predovšetkým Pánu Bohu za požehnanie a nášmu duchovnému otcovi Mgr. Ivanovi Slepčanovi, ktorý nás aj v tomto školskom roku duchovne sprevádzal.

          • Návšteva Európskeho parlamentu v Bruseli

          • Na základe pozvania poslanca EU parlamentu doc. Ing. Michala Wiezika niektorí naši študenti v dňoch 29. mája až 1. júna 2023 reprezentovali našu školu v Európskom parlamente v Bruseli. Túto zahraničnú cestu organizoval a sprostredkoval študent našej školy Anton Špirka, ktorý je predsedom komisie mládežníckeho parlamentu Bratislavského samosprávneho kraja.

          • Program na 26.6. - 30.6.2023

          • 26.6.2023 - I.GDME, I.GDMPS, II.GDMPS, III.GDMPS - triedne výlety do prírody

                               II.GDME - exkurzia do RTVS

                               III.GDME - prax vo firmách

            27.6. - 28.6.2023 - 8:00 - 9:40 - hospodárske dni - upratovanie tried, odovzdávanie učebníc

            29.6.2023 - podľa POZ 

            30.6.2023 - riaditeľské voľno

          • Sviatosť birmovania

          • V sobotu 24. júna 2023 sa v kostole Blumentál uskutočnila slávnosť vysluhovania sviatosti birmovania. Z rúk pomocného biskupa bratislavskej arcidiecézy Mons. Jozefa Haľka túto sviatosť prijalo aj šesť našich študentov.  Mons. Jozef Haľko vo svojej homílii zdôraznil, že birmovka ako sviatosť kresťanskej dospelosti je zdokonalením ich krstného záväzku, dáva im možnosti a silu pri konaní dobra, zároveň poskytuje ochranu pred zlom. Vyjadril svoju túžbu, aby sa naši birmovanci otvorili pôsobeniu Ducha Svätého, aby ich premieňal, a tak mohli napĺňať svoje jedinečné povolanie ktoré majú.

          • Pohyb a pobyt prvákov a tretiakov v prírode

          • K záveru školského roka patria aj triedne výlety a rôzne aktivity. Dňa 26.6. 2023 si jednotlivé ročníky s triednymi učiteľmi zvolil rôzne podujatia. Naši prváci a tretiaci sa rozhodli pre pobyt a pohyb v „Božej prírode“ na Partizánskej lúke. Opekačka, hra s loptami a rozhovory naplnili očakávania dobre využitého dňa žiakov aj nás prítomných učiteľov. Náš duchovný otec školy Ivan Slepčan sa tiež pridal k nám a potešil nás svojou prítomnosťou.

          • Exkurzia v RTVS

          • Študenti 2.ročníka sa 26.06.2023 zúčastnili exkurzie v Slovenskej televízii – RTVS. Mali možnosť vidieť štúdiá a priestory, ktoré poznajú z televíznych relácii a správ v neosvetlenom stave, bez kamier, ľudí a postprodukcie. Žiaci si prezreli štúdiá na natáčanie Správ RTVS, Cez lupu, Silná zostava, Neskoro večer a Záhady tela.

            Neskôr sme navštívili rôzne oddelenia pre postprodukciu, t. j. strihanie, zálohovanie, úprava farieb, zvuku, spracovanie a následne preposielanie nahrávok na ďalšie oddelenia. Zaujímavou časťou boli oddelenia na digitalizáciu starých československých filmov, ktoré prejdú naskenovaním snímok po snímku, retušou a kolorizáciou.

            Našim žiakom – grafikom bolo najbližšie Kreative studio, kde vznikajú reklamné spoty, reklamné tlačoviny, úvodné 3D alebo 2D animácie, pracuje sa tu najmä s Adobe programami a Blenderom. Elektrotechnikov zaujali zvukové štúdiá, kde sa upravoval zvuk z kamier, ale aj dotvárali zvukové efekty z predmetov, džingle a podobne.

          • Rozlúčka s absolventmi – 26. mája 2023

          • Tohtoroční úspešní maturanti, absolventi našej školy sa s nami rozlúčili v kostole Blumentál za prítomnosti vedenia školy, duchovného otca školy, ostatných študentov, rodičov a známych. Slávnostnú ďakovnú svätú omšu celebroval náš duchovný otec školy, Mgr. Ivan Slepčan. V homílii sa s maturantmi rozlúčil duchovným slovom a prianím Božieho požehnania pre ich ďalšie kroky života.
            Po svätej omši bolo slávnostné odovzdávanie maturitných vysvedčení a osvedčení. Za úspešné štúdium, za športovú, matematickú a grafickú reprezentáciu školy, za činnosti v prospech školy nad rámec svojich povinností viacerí absolventi získali darčekové poukážky. V mene pedagógov a žiakov vám, milí absolventi, aj touto cestou srdečne blahoželáme k úspešnému ukončeniu štúdia na našej škole a prajeme všetko dobré.

          • Komunita Cenacolo

          • Komunitu Cenacolo v Kráľovej pri Senci navštevujeme už každý rok. Návštevu tejto komunity teraz absolvovali druhé ročníky. Pri príchode nás vítali a celou „exkurziou“ sprevádzali jej dvaja členovia Peter a Marek. Informovali nás nielen o histórii a živote komunity, ale predovšetkým sa podelili s nami o svoje svedectvá, o životnej ceste so závislosťou a rozhodnutím zmeniť svoj život. Ako poďakovanie sme členom komunity priniesli trvanlivé potraviny. Sprevádzal nás aj náš duchovný otec školy – otec Ivan Slepčan, ktorý svätú omšu v kaplnke Cenacola obetoval za ich členov a za našu školu.

          • Školský medzitriedny turnaj žiakov

          • Na futbalovom ihrisku Kuchajda žiaci našej školy odohrali medzitriedny futbalový turnaj o pohár riaditeľky školy, ktorý sa tentokrát uskutočnil v dňoch počas náhradného programu maturít. Umiestnenie: 1.miesto trieda III.GDMPS  2.miesto trieda III.GDME  3.miesto trieda I.GDME. GATULUJEME !
            Žiaci „nehráči“ vzorne vyzbierali nečistoty z trávnikov na Kuchajde, ktoré zanechali jej nezodpovední návštevníci. Šport a zmysluplná práca v nás zanechali dobrý pocit.

          • Exkurzia v Dóme sv. Martina

          • Pedagógovia a žiaci našej školy opäť prijali pozvanie duchovného správcu Katedrály -  Dómu sv. Martina, otca Petra Slepčana, navštíviť a viac spoznať túto historickú pokladnicu Cirkvi. Katedrála – Dóm svätého Martina je najväčším a najvýznamnejším chrámom Bratislavy, výnimočná gotická dominanta nášho hlavného mesta, kde takmer tristo rokov v ňom korunovali uhorských panovníkov vrátane Márie Terézie. Bývalý pán kaplán našej farnosti Blumentál, dôstojný otec Jozef Pajerský sa nám venoval slovom – odborným výkladom a sprevádzaním celou katedrálou.

          • DOD - Ústav pamäti národa

          • ​​​​​​​​​​​​​​Pri príležitosti 20. výročia činnosti Ústavu pamäti národa organizátori pripravili pre študentov stredných škôl Dni otvorených dv erí. Boli to tematické prednášky historikov z Ústavu pamäti národa, z ktorých si naša škola - druhé ročníky vybrali tému “Prenasledovanie cirkví“. Prednášku viedol Mgr. František Neupauer, PhD. historik ÚPN,
            pedagóg a publicista, ktorý sa venuje aj slovenským dejinám obdobia komunistického režimu. Potešili nás slová poďakovania, ktoré sme od nich dostali po návrate z ÚPN.


            „Chceme sa Vám veľmi pekne poďakovať, že ste prišli so žiakmi na program Dňa otvorených dverí Ústavu pamäti národa. Boli sme prekvapení disciplinovanosťou Vašich študentov, ako aj ich zvedavosťou, že sa pýtali a vďaka tomu sa rozprúdila pekná diskusia. Bol to veľmi príjemne strávený dopoludňajší čas. Sme veľmi radi, že mladí ľudia dostávajú od Vás nielen kvalitné vzdelávanie, ale aj formáciu k hodnotám a vďačnosti k ľudským, občianskym a náboženským právam, ktoré sme opäť získali vďaka udalostiam Nežnej revolúcie, ktoré sme nezískali zadarmo, ale obetou mnohých ľudí, ktorí statočne obstáli v ťažkých skúškach v rokoch 1939 – 1989.

            S prianím príjemného dňa, Božieho požehnania vo Vašej práci a vďačným pozdravom Vás a Vašich kolegov, Mgr. Michal Babál, PhD. Ústav pamäti národa“.