• Nový školský semafor platný od 07. 03. 2022 na našej škole.

          •  

            Vážení rodičia a žiaci,

            máme na Vás niekoľko  prosieb:

            1. Prosíme preštudujte si aktualizáciu školského semaforu.
            2. Aj keď respirátor FFP2 podľa vyhlášky a semaforu nie je v škole povinný, prosíme, zabezpečte aby ho žiaci nosili v škole. Našich maturantov čaká externá maturita v dňoch 15.03. -17.03.2022, skúsme im zabezpečiť bezomikronové prostredie v škole.
            3. Pred nástupom do školy 07.03.2022 prosíme aby sa všetci žiaci otestovali a poslali škole oznam o tom cez Edupage.
            4. Dňa 08.03.2022 môžeme dostať pre Vás ďalšie testy od Regionálneho úradu. Podmienkou je mať nahlásených cez Edupage čo najviac vykonaných testov. Prosíme, pozrite sa či ste nezabudli splniť túto svoju povinnosť. Spúšťame aj anketu, kde môžete prejaviť záujem o 5 ks testov.

            Ďakujeme,

            riaditeľka školy

          • Riaditeľské voľno 15.3.2022 a 16.3.2022

          • Z dôvodu konania sa EČ a PFIČ MS bude v dňoch 15.3.2022 a 16.3.2022 riaditeľské voľno pre žiakov 1. - 3. ročníka.

            Žiaci III.GDMPS v deň, keď majú prax vo firmách, idú riadne do firmy.

             

          • Popolcová streda

          • V období Veľkého pôstu sa má uskutočniť v živote kresťana predovšetkým naša vnútorná premena, naše pokánie. Vnútorné pokánie kresťana sa môže prejavovať veľmi rozmanitým spôsobom. Sväté Písmo a cirkevní Otcovia zdôrazňujú najmä tri formy: pôst, modlitbu a almužnu. Pôstna doba je najvhodnejším časom na osobnú aj spoločenskú obnovu, ktorá nás povedie k Ježišovej Veľkej noci, jeho smrti a zmŕtvychvstaniu.

            Svätý Otec nás pozýva tento pôstny deň - Popolcovú stredu obetovať za Ukrajinu.

             „Drahí bratia a sestry! V týchto dňoch nami otriaslo niečo tragické: vojna. Opakovane sme sa modlili, aby sa nešlo touto cestou. A neprestávajme sa modliť, naopak, prosme Boha ešte intenzívnejšie. Preto opätovne pozývam všetkých, aby 2. marca, na Popolcovú stredu, konali Deň modlitby a pôstu za mier na Ukrajine. Ten deň bude na to, aby sme boli nablízku utrpeniam ukrajinského ľudu, aby sme cítili, že sme všetci bratia a vyprosovali od Boha koniec vojny.“