• Pápež František na Slovensku

          • Pápež František pricestuje na návštevu Slovenska od 12. do 15. septembra 2021. Na Slovensku navštívi Bratislavu, Prešov, Košice a Šaštín. Pastoračná cesta sa nesie v znamení motta "S Máriou a Jozefom na ceste za Ježišom". Program a bližšie informácie o nej sa nachádzajú na oficiálnej stránke návštevy www.navstevapapeza.sk.

            Pozývame všetkých, podľa možnosti, k osobnej účasti na týchto miestach alebo k účastí prostredníctvom médií, aby sme získali pre svoje životy duchovný úžitok zo stretnutia so Svätým Otcom.

            Pripravme si svoje srdcia na túto vzácnu návštevu, zástupcu Ježiša Krista na Zemi, ktorou nám Boh dáva veľký dar – povzbudenie a posilnenie vo viere, a posvätenie Slovenska.

          • Preberanie antigénových testov na domáce testovanie

          • Odovzdávanie súprav na domáce testovanie rodičom / plnoletým žiakom, ktorí prejavili o testy záujem, bude prebiehať podľa nasledovného časového harmonogramu:

            2.9.2021 - testy si prevezmú rodičia žiakov 1. ročníka (o 8:00) a plnoletí žiaci (o 9:30) na školskom dvore Radlinského 28

            3.9.2021 - testy si prevezmú rodičia neplnoletých žiakov, žiakov 1. ročníka a plnoletí žiaci, ktorí tak neurobili 2.9.2021, na školskom dvore Radlinského 28 v čase 7:00 - 10:00 alebo 12:30 - 14:30.

            Keďže za použitie samotestov je zodpovedný rodič / plnoletý žiak, vykonanie samotestu každý pondelok a štvrtok pred vyučovaním musí škole potvrdiť jedným z nasledovných spôsobov: prostredníctvom edupage, emailu alebo smsky triednemu učiteľovi. Rodič / plnoletý žiak škole potvrdzuje len vykonanie poskytnutého samotestu, výsledok samotestu škole oznamuje len v prípade, že bol žiak pozitívny – žiak následne zostáva doma a rodič / plnoletý žiak informuje všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho ďalej usmerní.

             

            Návod na použitie pre samotestovanie:

            Bližšie informácie k samotestovaniu pripravené Ministerstvom zdravotníctva SR nájdete na webstránke https://www.health.gov.sk/Clanok?Hlavna-sprava-COVID-19, ktorá obsahuje:

            1. Sprievodca pre samotestovanie vypracovaný Ministerstvom zdravotníctva SR:

            https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/tlacove_spravy/coronavirus/Sprievodca-samotestovanie-Covid-19.pdf

            2. Návod výrobcu na použitie pri samotestovaní (dostanete aj vytlačený spolu s testami):

            https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/tlacove_spravy/coronavirus/samodiagnosticky-test-navod-na-pouzitie.pdf

            3. Inštruktážne video ako vykonať samotestovanie pripravené Ministerstvom zdravotníctva SR: https://youtu.be/bihiBgpM9pc


            Dôležité upozornenia:

            Preberajúci (zákonný zástupca žiaka alebo plnoletý žiak) preberá antigénové testy na domáce samotestovanie. Testovanie sa realizuje v súlade so ŠKOLSKÝM SEMAFOROM dvakrát týždenne, t.j. v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy a kedykoľvek, keď žiak prejavuje jeden z príznakov ochorenia COVID-19. Vykonanie samotestu bude zákonný zástupca škole potvrdzovať spôsobom, ktorý určí škola – buď prostredníctvom EDUPAGE, eškoly, e-mailu alebo smsky, v krajných prípadoch, písomným potvrdením. Zákonný zástupca škole potvrdzuje vykonanie poskytnutého testu, výsledok testu škole oznamuje len v prípade, že bol žiak pozitívny a zostáva doma.

            Zákonný zástupca žiaka alebo plnoletý žiak svojím podpisom preberacieho protokolu berie na vedomie:

            • Antigénové testy sú zákonnému zástupcovi alebo plnoletému žiakovi odovzdávané výlučne za účelom diagnostiky ochorenia COVID19 žiaka, ktorému sú určené.
            • V prípade, ak zákonný zástupca alebo plnoletý žiak antigénové testy nepoužije, pričom zároveň nedošlo k ich znefunkčneniu, je povinný ich škole vrátiť.

            V prípade, ak zákonný zástupca alebo plnoletý žiak antigénové testy použije na iný ako dohodnutý účel, je povinný vydať bezdôvodné obohatenie formou finančného plnenia, ktorého výška sa vypočíta ako súčin počtu odovzdaných antigénových testov a trhovej ceny jedného antigénového testu.

             

          • Začiatok školského roka

          • Nástup žiakov do školy je nasledovný:

            1. ročník - 8:00 - dvor na Radlinského 28

            2. - 4. ročník - 8:00 - učebne na Vazovovej 10,12

             

            Žiaci budú v dňoch 2.9. a 3.9.2021 v škole od 8:00 - 10:00 hod.

            V tomto čase budú triednymi učiteľmi poučení o školskom poriadku, práci v učebniach s digitálnou technikou, BOZP, budú im odovzdané učebnice a poskytnuté ďalšie dôležité informácie. Zároveň je potrebné v týchto dňoch nahlásiť všetky zmeny v osobných údajoch a mať pri sebe občiansky preukaz a kartičku poistenca.

            Žiakov 1.ročníkov prosíme, aby nezabudli priniesť vyplnené tlačivá, ktoré im boli zaslané poštou a kópiu vysvedčenia z 9.ročníka a kartičky poistenca. Zároveň je potrebné mať pri sebe, z dôvodu kontroly údajov, rodný list a občiansky preukaz.

            Všetkých žiakov upozorňujeme na to, že je potrebné mať v priestoroch školy rúško, dodržiavať odstup a používať dezinfekciu.

             

            Prajeme úspešný nástup do školy.