• Tlačivo - vyhlásenie

          • Ak žiak chýba v škole viac ako 3 dni po sebe, vrátane víkendov a sviatkov, pri nástupe do školy má doniesť vytlačené a podpísané tlačivo - vyhlásenie. Neplnoletým žiakom tlačivo podpíšu rodičia.

          • Prosíme, prečítajte si pozorne a s porozumením

          •  

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy.

            Pri prvom nástupe do školy 2. septembra 2020 sa žiak preukáže prehlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom/plnoletým žiakom. Takisto musí priniesť prehlásenie o pobyte v zahraničí v čase od 17.8.2020 do 01.9.2020 a či sa zúčastnil v tomto čase hromadných podujatí – tábory, svadby, rodinné stretnutia atd.

            Škola každé ráno pri vstupe žiakov do školy vykonáva filter – povinné meranie teploty, kontrola rúšok žiakov a výskyt horeuvedených príznakov infekcie.

            Žiakovi s teplotou nad 37,2 stupňov C, alebo bez rúška, alebo bez prehlásení zákonného zástupcu, alebo s niektorými z horeuvedených príznakov choroby, nebude umožnené zúčastniť sa vyučovania a sa bude musieť hneď vrátiť domov.

            Zákonný zástupca žiaka školy nesmie zaviniť ochorenie iných žiakov a zamestnancov školy, preto je dôležité aby pozoroval svoje dieťa neustále a pri príznaku akéhokoľvek ochorenia ho nechať v domácej izolácii.

            Počas vyučovania, pri výskyte aj jedného týchto príznakov, škola bude kontaktovať zákonného zástupcu a žiak následne odchádza do domácej izolácie. Buď pre neho si príde zákonný zástupca alebo s jeho súhlasom žiak pôjde domov sám. (Je najlepšie aby filter sa robil každé ráno doma, aby rodič nemusel neskôr odchádzať z roboty.)

            Zákonný zástupca je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe žiaka do školy sa žiak preukáže prehlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom/plnoletým žiakom.

            Všetky usmernenia , tlačiva na vyplnenie a  semafor pre školy nájdete na linke:

            https://www.ucimenadialku.sk/usmernenia/otvorenie-skolskeho-roka-2020-2021/stredne-skoly#prilohy-aktualizovane-26-08-2020

             

             

          • Pokyny pre zákonných zástupcov a žiakov

          • v súlade s opatreniami ÚVZ SR a manuálu MŠVVaŠ SR

             

             

            CSOŠE P.G.Frassatiho, Vazovova 12, 81107 Bratislava

             

             

            POKYNY

            upravujúce postup, organizáciu a podmienky  výchovy a vzdelávania žiakov CSOŠE P.G.Frassatiho, Vazovova 12, 81107 Bratislava v období od 1. septembra 2020  

            vypracované v súlade s opatreniami ÚVZ SR a manuálu MŠVVaŠ SR  pod názvom Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania v stredných školách

            pre školský rok 2020/2021

             

             

            Tieto pokyny sú vypracované CSOŠE P.G.Frassatiho, Vazovova 12, 81107 Bratislava podľa podmienok a možností. Popisujú organizačné kroky a postupy, ktoré je potrebné dodržať v prípade nevyskytnutia sa ochorenia COVID – 19  - protiepidemiologické opatrenia a v prípade výskytu ochorenia COVID – 19 u zamestnancov alebo žiakov školy – semafor opatrení.

            Pokyny rešpektujú opatrenia a rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva SR (ďalej aj ako „ÚVZ SR“). Predstavujú nadstavbu platných opatrení a budú podliehať pravidelnej aktualizácii. Aktualizácie budú prílohou týchto pokynov.

            Každá zúčastnená strana bude informovaná o postupoch, ktoré je potrebné zachovať:

            • rodič – písomne triednym učiteľom,
            • pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci školy – pracovná porada s vytvorením zapisnice,
            • žiak – triednym učiteľom v prvý vyučovací deň a priebežne počas obdobia potrebného dodržiavať hygienicko-epidemiologické opatrenia.

             

            Budeme rešpektovať a riadiť sa výstražným systémom na troch úrovniach – zelenej, oranžovej a červenej.

            Zelená fáza predstavuje stav, kedy škola nemá žiadneho podozrivého ani pozitívneho žiaka či zamestnanca.

            Oranžová fáza zachytáva situáciu, kedy má škola žiaka alebo zamestnanca podozrivého na ochorenie.

            Červená fáza obsahuje zoznam opatrení v prípade pozitivity dvoch a viac prípadov u žiakov alebo nepedagogického pracovníka alebo jedného pedagóga.

             

             

            Zelená fáza

            Základné odporúčania

            • Škola zverejnení oznam na vchodových dverách, ktorý uvádza, za akých podmienok nemôže vstúpiť žiak do školy (príloha č. 1).
            • Obsah a formu všetkých vzdelávacích a záujmových činností je nutné voliť tak, aby boli zaistené hygienicko–epidemiologické hygienicko–epidemiologické opatrenia.
            • Pedagogickí zamestnanci školy v súlade s aktuálnymi hygienicko–epidemiologické nariadeniami a podľa svojho uváženia a možností zabezpečia vzájomné rozostupy medzi žiakmi a rozstupy medzi žiakmi a pedagogickými zamestnancami pri výchovno  – vzdelávacom  procese.
            • Praktické vyučovanie (odborný výcvik) na pracovisku zamestnávateľa sa riadi aktuálnymi nariadeniami ÚVZ SR.

             

            Riaditeľ

            • Pri prvom nástupe do práce všetci zamestnanci školy vyplnia dotazník o zdravotnom stave pred nástupom do zamestnania (príloha č. 2). Každý zamestnanec predkladá po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie  (príloha č. 2a).
            • Zabezpečí v súčinnosti so zriaďovateľom plynulú prevádzku školy.
            • Zriadi ranný filter pri vstupe do budovy školy s povinným meraním teploty a kontrolu rúšok (príloha č. 3).
            • CSOŠE P.G.Frassatiho si pre účely izolácie žiaka, u ktorého sa vyskytnú príznaky ochorenia COVID-19, prípadne iného prenosného ochorenia počas vyučovania, vyčlenila priestor, s rozlohou nad 15m2 a priamym vetraním. Miestnosť  štandardne slúži aj na iné účely, ak je však do nej umiestnený žiak s príznakmi ochorenia COVID 19 alebo iného prenosného ochorenia, následne po opustení miestnosti žiakom bude dôkladne vydezinfikovaná (podľa usmernenia Úradu verejného zdravotníctva) a vyvetraná.
            • Zamestnávateľ, u ktorého sa uskutočňuje praktické vyučovanie, sa pri zabezpečení hygieny na pracovisku praktického vyučovania a na pracovisku zamestnávateľa riadi usmerneniami ÚVZ SR.
            • V prípade, že u žiaka alebo zamestnanca je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, postupuje podľa usmernenia tohto materiálu, časť Oranžová a Červená fáza.

             

            Zákonný zástupca

            • Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do strednej školy a pri odchode žiaka zo strednej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).
            • Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška (jedno náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.
            • Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky CSOŠE P.G.Frassatiho na školský rok 2020/2021.
            • Predkladá pri prvom nástupe žiaka do školy čestné prehlásenie (príloha č. 4) alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do strednej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie  (príloha č. 5).
            • V prípade, že má u svojho dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného triedneho učiteľa a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je žiakovi prerušená dochádzka do školy. Ak ide o plnoletých žiakov, plnia uvedené povinnosti osobne. Ak ide o žiakov, ubytovaných v školskom internáte, uvedené povinnosti na nevyhnutne potrebný čas plní školský internát, a to aj v prípade plnoletých ubytovaných žiakov.

             

            Organizácia výchovno – vzdelávacieho procesu

            • Výchovno – vzdelávací proces prebieha v nezmenenej forme.
            • Prebieha riadne praktické vyučovanie podľa školského vzdelávacieho programu podľa platných opatrení ÚVZ.

            Opatrenia školy kvôli prevencii nákazy COVID-19

            Opatrenia majú smerovať ku implementácii odporúčaní Úradu verejného zdravotníctva založené na princípe ROR - Rúško, Odstup, Ruky.

             

            Rúško sú opatrenia na obmedzenie priestorovej distribúcie kvapôčok telesných tekutín. K tomu patrí aj obmedzovanie nútenej cirkulácie vzduchu vo vnútorných priestoroch. Odstup sú opatrenia smerujúce k minimalizácii osobných kontaktov a obmedzovanie skupinových aktivít.  Ruky sú opatrenia eliminujúce prenos infekcie z kontaminovaného povrchu na sliznice. Okrem osobnej hygieny sú to aj čistenie kontaktných povrchov a minimalizácia bodov s frekventovaným dotykom.

             

            • Pri ceste do školy sa žiaci riadia aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR a pokynmi RÚVZ.
            • Zakazuje sa zhromažďovanie osôb pred školou.
            • Škola zabezpečí dezinfekciu rúk všetkých osôb pri vstupe do budovy, a to vhodne umiestneným dezinfekčným prostriedkom.
            • Škola zabezpečí dezinfekciu rúk všetkých osôb v učebniach alebo pred nimi  vhodne umiestneným dezinfekčným prostriedkom.
            • Žiak si umýva ruky bežným spôsobom, ktorý je v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami.
            • Žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch strednej školy, okrem svojej triedy a interných priestorov školy, kde prebieha výchovno - vzdelávací proces, ak nie je určené inak z nariadenia ÚVZ SR.
            • V miestnosti, v ktorej sa zdržuje trieda, sa musí zabezpečiť časté a intenzívne vetranie.
            • Pri výchove a vzdelávaní, kedy dochádza k premiešavaniu žiakov (napr. krúžky, praktické vyučovanie), odporúčame žiakom nosiť rúško.
            • Prestávky medzi hodinami realizovať v triedach pri priamom vetraní s cieľom eliminovať prechádzanie sa po chodbách.
            • Škola opakovane upozorňuje žiakov na dodržiavania hygienických pravidiel  pri kašľaní a kýchaní.
            • Rukavice pre bežné činnosti nie sú nutné, potrebné sú napr. pri likvidácii odpadov, dezinfekcii atď.
            • Toalety musia byť vybavené mydlom v dávkovači a jednorazovými papierovými utierkami (obrúskami) pre bezpečné osušenie rúk.
            • Upratovanie a dezinfekcia toaliet prebieha minimálne dvakrát denne a podľa potreby.
            • Upratovací personál musí byť informovaný a poučený o sprísnených podmienkach upratovania a o potrebe priebežného čistenia a dezinfekcie dotykových plôch, ostatných povrchov a predmetov.
            • Dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sa žiaci, pedagogickí zamestnanci a odborní zamestnanci a ďalší zamestnanci školy nachádzajú, sa musí vykonávať najmenej raz denne.
            • Dezinfekcia dotykových plôch, ostatných povrchov alebo predmetov, ktoré používa zvlášť veľký počet ľudí, musí byť vykonávaná minimálne dvakrát denne a podľa potreby (napr. kľučky dverí).
            • Zabezpečiť smetné koše tak, aby nebol nutný fyzický kontakt rúk s košom pri zahadzovaní odpadu.

             

            Stravovanie

            • Žiaci sa stravujú v jedálni Gymnázia Jána Papánka na Vazovovej 6 od 14.00 do 14:30

             

            Pri podozrení na ochorenie

            • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov školy.
            • Ak žiak v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, bezodkladne si nasadí rúško a je nutné umiestniť ho do samostatnej izolačnej miestnosti a kontaktovať zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú.
            • Ak sa u zamestnanca školy objavia príznaky nákazy COVID – 19 v priebehu jeho pracovného dňa, bezodkladne o tom informuje riaditeľa školy a opustí školu v najkratšom možnom čase s použitím rúška.
            • V prípade podozrivého žiaka alebo zamestnanca sa riadi škola usmerneniami z Oranžovej fázy tohto dokumentu.

             

            Oranžová fáza

            Základné odporúčania

            Oranžová fáza nastáva v prípade podozrivého žiaka, alebo pracovníka z ochorenia COVID-19, či v prípade nariadenia ÚVZ SR. Nad rámec platných opatrení zelenej fázy je jej cieľom pripraviť školu a žiakov na pripadnú červenú fázu.

            Žiaka, či zamestnanca môže určiť ako podozrivého jedine miestne príslušné RÚVZ alebo všeobecný lekár. V prípade, že:

            1. miestne príslušný RÚVZ oznámi škole podozrenie výskytu ochorenia u žiaka alebo pracovníka školy:
              • škola postupuje podľa nižšie uvedených krokov a čaká na pokyny a poskytuje plnú súčinnosť miestne príslušnému RÚVZ,
            2. zákonný zástupca  alebo zamestnanec oznámi po indikácií všeobecným lekárom škole, že je u jeho dieťaťa (v prípade zákonného zástupcu) alebo uňho (v prípade zamestnanca) podozrenie na ochorenie COVID-19:
              • v prípade ak RÚVZ neskontaktuje školu do 48 hodín, škola kontaktuje miestne príslušné RÚVZ a informuje o podozrení u žiaka / zamestnanca,
              • škola následne postupuje podľa nižšie uvedených krokov a čaká na pokyny a poskytuje plnú súčinnosť miestne príslušnému RÚVZ.

            Pri podozrení na ochorenie  v prípade žiaka:

            Podozrivý žiak nenavštevuje školu ani pracovisko u zamestnávateľa a škola do usmernenia príslušným RÚVZ, alebo všeobecným lekárom žiaka (v prípade ak podozrenie na ochorenie vyslovil lekár), alebo výsledkov jeho RT-PCR  testu preruší školskú dochádzku úzkym kontaktom[1] žiaka (napr. spolužiaci v triede).

            Ak je  podozrivý žiak podrobený RT-PCR testu a výsledok je:

            • negatívny, výučba sa obnovuje pre všetkých žiakov, ktorým bola prerušená dochádzka do školy. Podozrivého žiaka ďalej manažuje miestne príslušný RÚVZ, alebo všeobecný lekár pre detí a dorast, ostatní žiaci prinesú vyhlásenie o bezinfekčnosti, podpísané zákonným zástupcom (príloha č. 5)
            • pozitívny, všetci žiaci, ktorým bola prerušená dochádzka do školy, naďalej ostávajú v domácom prostredí až do doby určenia postupu miestne príslušného RÚVZ. Ak vylúčená nebola celá trieda, tak sa preruší školská dochádzka na celú triedu až do doby určenia iného postupu miestne príslušným RÚVZ.
            • Ak sa potvrdí 2 a viac pozitívnych žiakov, prechádza sa do červenej fázy podľa usmernenia tohto materiálu.
            • CSOŠE P.G.Frassatiho  podľa svojich možností organizuje dištančné vzdelávanie v predmetoch všeobecného vzdelávania a v odborných vyučovacích predmetoch teoretického vyučovania.

             

            Pri podozrení na ochorenie v prípade zákonného zástupcu alebo osoby  v úzkom kontakte so žiakom:

            • škola čaká na pokyny a poskytuje plnú súčinnosť miestne príslušnému RÚVZ.

            Červená fáza

            Základné odporúčania

            Červená fáza nastáva pri dvoch a viac potvrdených pozitívnych prípadoch medzi žiakmi, nepedagogickými zamestnancami alebo jedným pedagogickým zamestnancom alebo v prípade nariadenia ÚVZ SR.

            Nad rámec opatrení zelenej a oranžovej fázy, platia nasledovné:

            V prípade potvrdeného žiaka:

            • ak sa ochorenie COVID-19 potvrdí u 2 a viac žiakov, prerušiť vyučovanie v triedach žiakov s potvrdeným ochorením COVID-19 a prerušiť vyučovanie ich úzkych  kontaktov. Ďalej sa postupuje podľa usmernenia príslušného všeobecného lekára alebo miestne príslušného RÚVZ. V škole sa uskutoční dezinfekcia podľa aktuálne platného usmernenia hlavného hygienika,
            • ak sa u niektorej z osôb v domácej izolácii (žiakov alebo zamestnancov) objavia počas doby zatvorenia školy príznaky na COVID-19, dotyčného manažuje príslušný lekár všeobecnej starostlivosti,
            • po ukončení šetrenia miestne príslušného RÚVZ sa škola vracia do zelenej fázy.

             

            V prípade potvrdeného zákonného zástupcu alebo osoby v úzkom kontakte so žiakom alebo pracovníkom

            • škola čaká na pokyny a poskytuje plnú súčinnosť miestne príslušnému RÚVZ.

             

            Organizácia výchovno – vzdelávacieho procesu

            Nad rámec opatrení zelenej a oranžovej fázy, riaditeľ zváži po dohode s miestne príslušným RÚVZ:

            • Prebieha kombinovaný spôsob vyučovania (dištančný aj prezenčný) podľa rozhodnutia riaditeľa (podľa výskytu ochorenia, podľa ročníkov, alebo tried).
            • Praktické vyučovanie v dielni a na pracovisku zamestnávateľa je prerušené do doby rozhodnutia RÚVZ.

             

            Opatrenia školy kvôli prevencii nákazy COVID-19

            V červenej fáze nad rámec opatrení  zelenej a oranžovej fázy:

            Pre prezenčný spôsob vyučovania nad rámec predchádzajúcej fázy, platí:

            • Pri vstupe do školy sa vykonáva ranný filter s povinným meraním teploty (príloha č. 3)
            • Žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch strednej školy, vrátane svojej triedy v interných priestoroch školy.
            • Nepedagogický zamestnanec školy nosí rúško alebo ochranný štít v súlade s aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR.
            • Pedagogický zamestnanec nosí rúško alebo ochranný štít.
            • Upratovanie a dezinfekcia toaliet prebieha minimálne 3x denne a podľa potreby.
            • Dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sa žiaci, pedagogickí zamestnanci a odborní zamestnanci a ďalší zamestnanci školy nachádzajú, sa musí vykonávať najmenej raz denne.
            • Dezinfekcia dotykových plôch, ostatných povrchov alebo predmetov, ktoré používa zvlášť veľký počet ľudí, musí byť vykonávaná minimálne 2x denne a podľa potreby (napr. kľučky dverí).
            • Dezinfekcia rúk zabezpečená v každej triede, učebni, dielni.

             

            Špeciálne usmernenie počas obdobia pri otvorení školského roku 2020/2021

            Počas obdobia 2.9 – 15.9, sa nad rámec zelenej fázy:

            • Neorganizuje hromadné otvorenie školského roku ani účasť na Svätej omši.
            • Pri vstupe do školy sa vykonáva ranný filter s povinným meraním teploty (príloha č. 3).
            • Žiaci povinne nosia rúško všade vo vnútorných priestoroch školy, vrátane svojej triedy v interných priestoroch školy.
            • Nepedagogický zamestnanec školy nosí rúško alebo ochranný štít v súlade s aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR. Pedagogický zamestnanec nosí rúško alebo ochranný štít.
            • Organizujú aktivity tak, aby bolo možné väčšiu časť dňa tráviť vonku či už v areáli školy, alebo mimo neho podľa podmienok školy. Telesná výchova sa realizuje jedine v exteriéri.
            • Posilňovňa sa do 20.9. 2020 nevyužíva.
            • Upratovanie a dezinfekcia toaliet prebieha minimálne 3x denne a podľa potreby.
            • Dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sa žiaci, pedagogickí zamestnanci a nepedagogickí zamestnanci školy nachádzajú, sa musí vykonávať najmenej raz denne.
            • Dezinfekcia dotykových plôch, ostatných povrchov alebo predmetov, ktoré používa zvlášť veľký počet ľudí, musí byť vykonávaná minimálne 2x denne a podľa potreby (napr. kľučky dverí).
            • Počas veľkej prestávky žiaci dezinfikujú svoje pracovné plochy vlhčenými dezinfekčnými utierkami.
            •    Vyššie uvedené opatrenia sa podľa epidemiologickej situácie môžu predĺžiť a je potrebné ich dodržiavanie aj počas obdobia 16.9 – 23.9. 2020

             

                   26. augusta 2020                                                                                       Ing. Mgr. Roumiana Karaivanová

                                                                                                                                     riaditeľka CSOŠE P.G.Frassatiho

             

            [1] Úzke kontakty sú pre účely tohto dokumentu, v súlade s opatrením ÚVZ SR definované ako osoby, ktoré:

            • mali osobný kontakt s podozrivým prípadom COVID-19 do dvoch metrov dlhšie ako 15 minút,
            • mali fyzický kontakt s podozrivým prípadom COVID-19,
            • boli v uzavretom prostredí (triede, zasadacej miestnosti) s podozrivým prípadom COVID-19 dlhšie ako 15 minút
            • mali nechránený priamy kontakt s infekčnými výlučkami podozrivého prípadu COVID-19 (napr. pri kašľaní),
            • sedeli vedľa podozrivého prípadu COVID-19,  a to až do vzdialenosti do dvoch miest od podozrivého
          • Začiatok školského roka

            • 2.9.2020

            1.ročník - stretnutie žiakov na dvore Radlinského 28 o 8:00, po rozdelení odchod do tried a tam info od tr. učiteľov, rozdanie tlačív, potvrdení o návšteve školy, hesiel do Edupage, atď.

            2., 3. a 4.ročník - stretnutie s TU v triedach o 10:00 hod, info o opatreniach, zbieranie učebníc, info o programe na ďalšie dni, rozdanie potvrdení o návšteve školy

            • 3.9. 2020

            1., 2. a 3. ročník – 8:00 - stretnutie v triedach na Vazovovej - poučenia - BOZP, školský poriadok, práca v učebniach s VT, rozdávanie učebníc, určenie predsedu a podpredsedu triedy, skontrolovanie a zaktualizovanie údajov žiakov v asc agende – adresa trvalého bydliska (podľa OP), telefónne čísla a emailové adresy (rodičov aj žiakov) !!!

            4. ročník – IV.GDMPS – 8:00 – 10:00 – OVY – stretnutie žiakov v triede U1

                              IV.GDME – 10:30 – 12:30 - OVY – stretnutie žiakov v triede U2

            • 4.9.2020

            1. ročník – 8:00 – 11:00 – BOZP školenie + OVY v triedach U8 a U5

            2. a 3. ročník – rozvrh na 4 hodiny 

            4. ročník – 8:00 - stretnutie v triedach na Vazovovej - poučenia - BOZP, školský poriadok, práca v učebniach s VT, rozdávanie učebníc, určenie predsedu a podpredsedu triedy, skontrolovanie a zaktualizovanie údajov žiakov v asc agende – adresa trvalého bydliska (podľa OP), telefónne čísla a emailové adresy (rodičov aj žiakov) !!!